Човечеството, трябва да знае.

Минало, Настояще, Бъдеще, Политика
Съобщение
Автор
borislav min4ev

Re: Човечеството, трябва да знае.

#61 Мнение от borislav min4ev » съб дек 03, 2016 4:18 pm

ЧУЖДИЯТ ПРОИЗХОД НА ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЧЕСКА ШКОЛА В БЪЛГАРИЯ
http://bgistoria.jimdo.com/%D1%87%D1%83 ... %B8%D1%8F/

Потребителски аватар

#62 Мнение от ****** » пон дек 05, 2016 12:51 pm

Изображение

borislav min4ev

#65 Мнение от borislav min4ev » пет дек 16, 2016 11:50 am

Човече,божи,запомни следните думи -Докато твоята мъдрост или глупост е заключена в твоите гърди,тя е без стойност за останалите хора.Но когато я отключиш,тя става известна на останалите хора,чрез твоя език,ти отваряш очите и знанията на останалите. Всяка дума твоя и всяка твоя пара дадена на друг,който си е развързал езика и знанията си ще ти бъдат върнати стократно с твоите пари ти отваряш туй що е заключено в гърдите на другия,ако успееш да го отключиш той ще ти даде знания мъдрост и пари.Един пример даден от Вълчан-Имало един кладенец ,който е вътре в мен със най- чистата и прекрасна вода ,но кладенеца е толкова дълбок ,че никой не може да стигне до тази вода,но мъдрия може да стигне до водата, по следния начин в него има въже,което е дълго 100 аршина,но е завързано на възли,всеки възел скъсява въжето и то не може да стигне водата ,ако се развържат възлите то се удължава и с него се стига до прекрасната вода.Същото става и със скептиците.Развържете възлите и тогава законът ви ще стане познат и ще отстрани всички препятствия .Аз Вълчан ви казвам следното-Една нощ,когато спях при мен дойде Господ и ми каза ,преди няколко дена ти ме сънува,но не поиска от мен богатства и почести или надмощие а поиска мъдрост .През целия твой живот мъдростта и познанието ще бъдат твои.

Потребителски аватар

#68 Мнение от ****** » ср яну 11, 2017 3:54 pm

Изображение

Изображение

Според Йоан Антиохийски след съюза между Теодорих Триарий и Теодорих Валамер, които опустошавали тракийските градове, Зенон извикал българите за съюзници (ок. 480-1 г.)

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0 ... %B8%D1%8F)

Защо тук пише ,че българите опожарили Царския град и много гречески книги изгоряли.................,от това императора се опечалил и умрял?

Защо...................Танаис — древнегреческое название реки, которая впадает в Меотское озеро (Азовское море); в настоящее время этой рекой считается Дон, за верхнее течение которого древние греки принимали Северский Донец[1]. , като това е Волга

Потребителски аватар

#69 Мнение от ****** » чет яну 12, 2017 11:19 am

Изображение

Изображение

Потребителски аватар

#70 Мнение от ****** » чет яну 12, 2017 4:36 pm

Да помогна и на братята келти малко ,че се чудят от къде са имали колесници :lol:

Изображение

Изображение

Някои изследователи смятат, че стилът на изображенията явно е производен от късноелинистичното изкуство в Тракия, както и са правени опити в тракийската митология да бъдат открити основните идеологически извори за образите и сцените върху котела[2].

Котелът от Гундеструп е едно от най-забележителните произведения на келтската торевтика. Открит е разглобен на съставните си части, което според някои изследователи говори за наличието на определен ритуал. Произходът и датировката му все още са спорни: някои смятат, че е изработен през I в. пр. н. е от скордиските; според други произходът му е келтско-лигурийски от II в. пр. н. е., а трети го извеждат от Северна или Североизточна Галия от II-III в. пр. н. е.[3]. Допуска се и хипотезата, че съдът може да е изработен от чуждестранни майстори (от Югоизточна Европа) и предназначен за употреба от келтите[4].

Отговори