Дендротерапията - енергия от природата

Народна медицина и мъдрост
Отговори
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
RODIUS
Мнения: 682
Регистриран на: чет апр 02, 2015 1:33 pm

Дендротерапията - енергия от природата

#1 Мнение от RODIUS » пон апр 06, 2015 2:48 pm

Дендротерапията е метод за лечение и профилактика , основан на целебните свойства на дърветата. На пръв поглед това изглежда , като бабини измислици , но има напълно научна обосновка . Холандски специалисти изследвали 10 хиляди двойки на възраст от 16 до 26 години , и установили , че тези от тях ,които живеят в близост до гора, боледуват с 20 % по малко от връстниците си в градовете . И това не е всичко . Биолози стрили борови иглички , листа от бреза , дъб и топола .Сложили ги под микроскоп , капнали върху тях не особено чиста вода и наблюдавали , какво се случва с микробите .Върху боровите иглички те изчезнали за 10 минути , върху дъбовите листа за 15 минути , а върху брезата и тополата за 20-25 минути. Всъщност в този експеримент няма нищо сензационно . Отдавна е известно , че въздухът под дърветата е много по чист от този в домовете ни. Един куб. метър в борова или кедрова гора съдържа 700 микроби ,както в операционна . Неслучайно по целия свят стават все по популярни дървените къщи . Дърветата лекуват психиката , активират обмяната на веществата , отнемат главоболието , намаляват последиците от стреса. Привържениците на дендротерапията използват дърветата не толкова за лечение , колкото да повишат самочувствието и настроението си . Те са убедени , че дърветата притежават особено енергийно поле и оказват изключително благотворно въэдействие върху хората . Дърветата могат да " изсмукват" негативната енергия от от човека и да го зареждат с положителна .

Health Media

Потребителски аватар
К.И.О.Т.
Мнения: 2389
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: Дендротерапията - енергия от природата

#2 Мнение от К.И.О.Т. » пон апр 06, 2015 3:34 pm

Благодаря, ние с колегата открихме и едно друго нещо по тази тема, иглолистните помагат на психика, мозък и нерви, а широколистните на стомашни болести и бъбреци. Като се появи ще го питам дали може да Ви кажем как да увеличите действието на дърветата много пъти. Поздрави и благодаря.

Потребителски аватар
RODIUS
Мнения: 682
Регистриран на: чет апр 02, 2015 1:33 pm

Re: Дендротерапията - енергия от природата

#3 Мнение от RODIUS » пон апр 06, 2015 4:38 pm

Най благоприятното време за занимания с дендротерапия е рано сутрин или между 16 и 18 часа. Зимата дърветата са по малко активни . Енергийният им потенциал намалява с 50 - 70 % , при широколистните и само с 15 - 25 % , при иглолистните. Лечебни свойства на някой видове :

БОР
Повишава общия тонус и устойчивостта на организма , отнема умората и последствията от стреса Продължителният престой в борова гора избавя от кашлица и настинка . Борът е чудесно средство срещу депресия , зарежда с бодрост и елиминира негативното влияние на околната среда . Директният контакт с дървото избавя от раздразнителност и негативни мисли , успокоява и уравновесява .

ДЪБ
Дъбът е мощен генератор на положителна енергия , помага за подобряването на мозъчната дейност. Дъбът е много добро средство срещу стрес , активизира кръвообращението и защитните механизми на имунната система .При хронични заболявания , помага при сърдечносъдови проблеми , ускорява оздравителният процес след боледуване .Престоят в дъбова гора нормализира кръвното налягане при хипертоници и облекчава полиартритите.

БРЕЗА
Брезата се смята за слънчево , чисто дърво , което носи щастие , светлина и радост във всеки дом.Брезата може да акумулира всякакви болести , отнемайки ги от човека.Дървото е източник на енергия и жизнени сили,помага при грип , настинка , концентрира силите и вниманието.Брезата прекрасно йонизира въздуха и успокоява , намалява нервното напрежение. Повишава тонуса на кръвоносните съдове , помага при лечение на сърдечносъдови заболявания . Брезовият сок е наситен с витамини и минерали и затова е много добро средство за укрепване на целия организъм.

БУК
Подобрява кръвообращението и повишава устойчивостта срещу стрес .

ТРЕПЕТЛИКА
Отнема главоболието , но не бива да се прекалява с престоя около това дърво. То е способно да отнема енергия от хората при продължителен контакт.

ТОПОЛА
Също има двойствено действие. Това дърво извлича отрицателната енергия от околната среда , но хора, пред чиито прозорци расте топола , често се оплакват от главоболие .

КЕСТЕН
Намалява нервното напрежение , лекува ревматични заболявания.

ЛИПА,ЯБЪЛКА,ЯСЕН
Повишават общия тонус и подобряват съпротивителните сили на организма , отнемат умората и последиците от стреса .
Health Media

Потребителски аватар
RODIUS
Мнения: 682
Регистриран на: чет апр 02, 2015 1:33 pm

Re: Дендротерапията - енергия от природата

#4 Мнение от RODIUS » пет апр 10, 2015 10:28 am

ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕЖДАНЕ
Енергийното зареждане от дърветата може да става по два начина .Най добре е всеки човек , индивидуално да открие своя .
ПЪРВИ НАЧИН - от разстояние
Общуването с дърво трябва да става винаги в уединение , с искреност и без да се бърза .При някои заболявания на човека е нужно да се вземе енергията на дървото. За това има " дървета- донори "/ тяхната енергия се счита за положителна /. Това са : дъб, бреза , бор , акация , клен , ябълка , кестен ,ясен , липа , офика .
За да се заредите с енергия от някое дърво е необходимо да се приближите до дървото на разстояние 40-60см.,да застанете с гръб и мислено да се обърнете към него за помощ. Отпуснете се и си представете , че отгоре надолу по тялото Ви бавно преминава топла вълна . Затворете очи, проверете дали всички части на тялото Ви са спокойно отпуснати , Ако не са насочете отново в тези места топлата вълна . Дишането трябва да е ритмично по схема : вдишване 4-8 сек.- задържане на дъха за 4 сек.- издишване 4-8 сек. По време на вдишването е необходимо да си представите и почуствате как биоенергията на дървото донор се издига по вашите ръце и крака в посока на слънчевия сплит . Почувствайте корените на дървото, движението на соковете изпод земята нагоре, разтичането им по листата на короната . Вдишването на биоенергията на дървото- донор не трябва да продължава по вече от три минути . По дълготрайни занимания могат доведат до неочакван скок на кръвното налягане . През зимата енергетичният потенциал намалява 50-70 % при широколистните и 15-25 % при иглолистните . Затова , през зимата продължителността на сеансите може да се удължи с 5 - 7 минути . Също така зареждането с биоенергия трябва да става не по късно от 2-3 часа преди сън , иначе той може да бъде нарушен .
Има заболявания , които обратно - изискват да отдадем лошата енергия от тялото си . Затова съществуват "дървета потребители ". Биоенергията на тези дървета се счита за отрицателна . Към тях се отнасят : трепетлика, топола ,смърч ,ела , хвойна , череша , върба , елша . За да отдадем отрицателната си енергия е необходимо да се приближим към дървото на разстояние 20 см., с лице към него , и мислено да помолим за помощ . След това, отпускайки се ,си представяме , че през тялото ни преминава топла вълна отгоре надолу . Дишането да е ритмично, по схема : Вдишване /4-8/сек.- задържане на дишането / 4 сек/.- издишване/ 4-8 сек./

ВТОРИ НАЧИН
Сутрин, с изгрева на слънцето тялото започва да се активизира .Този момент е подходящ за контакт с дърво-донор.Такива дървета са : дъб, клен ,липа, бреза и други , с твърда дървесина . Контакта се осъществява , като отначало дървото се докосва с челото , после се прегръща на нивото на главата , като за препоръчване е това да става от южната му страна . Изключение прави дъбът. По подходящо е човек да се обляга на него с гърба си .
След обяд може да се осъществи контакт с дърво - хармонизатор , което ще свали енергийното напрежение и ще поеме излишната енергия, получена от донора.Хармонизатори са : бор, бяля ела , върбата .Контактът се осъществява откъм северната страна на дървото . С тези дървета контактуваме чрез дланите на ръцете си .за сваляне на стреса се застава с гръб към ствола с ръце, отпуснати надолу . Вечер преди сън е полезно да се направи преразпределение на енергията в организма . Тук наши помощници са плодните дървета : ябълка, круша, слива . Докосваме тези дървета с челото си.

Потребителски аватар
RODIUS
Мнения: 682
Регистриран на: чет апр 02, 2015 1:33 pm

Re: Дендротерапията - енергия от природата

#5 Мнение от RODIUS » съб апр 11, 2015 9:49 am

ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ИГЛОЛИСТНИТЕ
Те ни даряват с космическа енергия
Според учените живеещите стотици години вечнозелени дървета пазят в себе си уникална космическа енергия .
Лечебните им свойства се проявяват целогодишно . Но в края на зимата и началото на пролетта , когато организмът ни се нуждае от усилена защита, уникалната биоактивност на иглолистните растения,
ги превръща в незаменим лечител .

БОР-за тонус
Пъпките , игличките , шишарките и смолата на бора са богати на полезни вещества с общоукрепващи свойства . В игличките има много витамини , каротин , естрогени и етерични масла .
БЯЛА ЕЛА - против невралгия
Бялата ела е особено ценена заради целебното етерично масло , което се съдържа в игличките и кората и, и което по количество превишава неколкократно това на елата и бора . В народната медицина маслото от бяла ела се използва за лечение на : ревматизъм,радикулит,миозит,невралгии и простуди . Смола от кората на бяла ела ускорява заздравяването на рани ,а отделяните от нея летливи вещества - фитонциди ,добре пречистват въздуха.
КЕДЪР - понижава захарта
Ядките и игличките на кедъра са истинска здравна съкровищница и изключително богат източник на йод,мед и цинк,а етеричното масло, добивано от него , е мощен имуностимулатор . Настойка от кедрови клони лекува затлъстяване , прочиства организма на клетъчно ниво, предпазва от преждевременно стареене.
ЕЛА И СМЪРЧ - против хипертония
Главното новогодишно дърво е суперлечител на човешкото тяло - от главата до петите. Витаминната отвара от игличките ,клончетата и шишарките укрепва имунитета . Ваните са добри при нервни разстройства и преумора. Настойка от шишарките се прилага при ангина ,пневмонии ,астма и за профилактика на горните дихателни пътища." Блиц"

Потребителски аватар
RODIUS
Мнения: 682
Регистриран на: чет апр 02, 2015 1:33 pm

Re: Дендротерапията - енергия от природата

#6 Мнение от RODIUS » вт апр 14, 2015 10:40 am

ШИШАРКИТЕ - възползвайте се от силната им лечебна способност
Малко хора предполагат, колко силни лечебни свойства имат обикновените шишарки от иглолистни дървета.Те съдържат в себе си естествени терпентинови етерични масла с антибактериални свойства, които, изпарявайки се във въздуха пречистват белодробните ни пътища и облекчават кашлицата. Освен това дъбилните вещества и смолата, които съдържат подпомагат лечението на ревматизъм и стимулират кръвообръщението и уриноотделянето.За целта може да използвате шишарки от бор,смърч,ела и други разпространени вечнозелени дървета.Ето как да използвате шишарките за различни лечебни цели:
- колкото по вече шишарки има в къщата, толкова по-пречистен и по здравословен е въздуха , който дишаме у дома.
- за да не късате шишарки от дърветата, може да събирате тези , които са узрели и са паднали на земята, те също притежават полезни свойства.
- ще се отървете от натрупаната в организма отрицателна енергия, ако просто за известно време подържите една шишарка между дланите си.
- смърчовите шишарки облекчават болката и подпомагат излекуването на рани, ако се прилагат към насиненото или възпалено място , след баня.
- ако засадите вечнозелени дървета около двора си или отглеждате такива на терасата си , те ще предотвратят проникването на прах, както и негативна енергия. "Framar bg"

Отговори