зоната

Народна медицина и мъдрост
Отговори
Съобщение
Автор
sezam
Мнения: 144
Регистриран на: вт мар 03, 2015 8:05 pm

зоната

#1 Мнение от sezam » ср окт 14, 2015 10:23 am

Зоната е книга описваща балансирано хранене според ръста обиколката и килограмите.Оптималното съчетание на протеини ,въглехидрати и мазнини според личните данни довежда до ритмична работа на еднокринната и сърдечно съдовата ни система ,съответно изчезват болести и се нормализира теглото.Всичко е много добре представено в тази книга, но е трудничко за изпълнение.Така , аз си мисля че тази регулация на протеини ,въглехидрати и мазнини трябва да става по някакъв начин автоматично и да се изхвърля излишъка извън тялото и когато тази саморегулация по някакъв начин изчезне, тогава започват проблемите и тогава може да се премине на трудното балансирано хранене.Та, пускам тази тема да поразсъждаваме ,има ли такъв саморегулиращ механизъм ,какво представлява и можем ли да му въздействаме ако е спрял да работи и да го включим отново в действие .

Потребителски аватар
RODIUS
Мнения: 682
Регистриран на: чет апр 02, 2015 1:33 pm

Re: зоната

#2 Мнение от RODIUS » ср окт 14, 2015 4:19 pm

Ако можеха, автоматично да се изхвърлят всички излишъци от въглехидрати,белтъчини и мазнини, просто нямаше да има дебели хора! Нямаше да има диети за отслабване и още някои болести свързани с това. Тук пак опираме до енергията,/изразена в килокалории/ и нещо много важно за самия организъм- БАЛАНС, на приета енергия/храна/ и съответно на изразходваната. За съжаление природата е оставила, мозъка ни да регулира колко и каква храна да приемаме, а резултатите ги виждате, само се огледайте около Вас!

Потребителски аватар
******
Мнения: 1086
Регистриран на: нед апр 05, 2015 8:40 am

Re: зоната

#3 Мнение от ****** » съб окт 17, 2015 9:25 am

Метаболизмът (обмяна на вещества) е съвкупност от всички химични и физически процеси, необходими за поддържане на живота, включващи продукцията на клетъчна енергия, синтеза на необходими жизнени субстанции и разпадането на различни компоненти. В живия организъм постоянно се изразходва енергия, не само по време на умствена и физическа работа, но и по време на пълен покой.

Тялото ни работи непрестанно, за да гори калории и да изгаря мазнини. Всеки път, когато се храним, ензими в телесните клетки разграждат храната и я превръщат в енергия, която е необходима за биенето на сърцето, за умствената дейност и за движението на тялото. Скоростта на метаболизма зависи от това колко калории се приемат и колко калории се изразходват при движение или спорт и калориите, които се изгарят според генетичната предразположеност. Ускорен метаболизъм означава изгаряне на повече калории. Колкото повече горим, толкова по-лесно сваляме килограми.

До известна степен, метаболизма ни зависи от пол и гени. Но е факт, че можем да го ускорим като се храним правилно и спортуваме. А също така и чрез някои промени на дневните ни навици…

Ако не закусвате,тялото се приготвя за гладуване и метаболизма се забавя.
Пийте повече студена вода,тялото ни изгаря калории за да затопли водата.
Яжте протеини,тоест хранете мускулите ,а не шкембето и паласките.
Жените губят голямо количесвто желязо по време на менструалния цикъл всеки месец. Желязото е необходимо за метаболизма, за да доставя кислород на мускулите. Без достатъчно количество желязо енергията ни пада и метаболизма се забавя.
приемайте Омега 3 за да увеличите действието на ензимите, които изгарят мазнините.
Спортувайте! Изграждането на мускули ускорява метаболизма.

Приемайте толкова калории колкото можете да изгорите.За всеки това е индивидуално,според ген,възраст,здравословно състояние,пол и начин на живот.
Според мен въглехидратите не трябва да се докосват след обяд ако искаме да отслабнем.
Има и едно изследване което показва какви ензими ни липсват или са малко,тоест кои храни трудно разграждаме.Съответно избягваме тези храни,или си набавяме ензимите които ни липсват.
Според мен трябва да се отслабва бавно ,без драстични диети.

Потребителски аватар
bester
Мнения: 357
Регистриран на: вт мар 03, 2015 9:52 pm

Re: зоната

#4 Мнение от bester » съб окт 17, 2015 10:17 pm

Все пак сме във форум за жива енергия.
Аз ще разгледам човешкия организам като механизъм на който му трябва:
1. Хранителни състваки (белтачини, въглехидрати и мазнини);
2. Ехергия:
- от слънцето (протони)
- от земята (електрони)
- жива енергия (торсионна)
Колегата е изяснил подробно т.1.
Нека да разгледаме Енергията. От малки ни учат, че слънцето е полезно за човека ( когато не е в прекалено големиo количество). То е едната част от дипола на човека. Другата е земната енергия. Тази енергия се получава от земята. Нали за това ходим боси по плажа, затова мургавите ни събратя са по здрави от нас.
Стигнахме до живата енергия. Тази енергия е необходима на всяка клетка за да меже да живее и да се размножава. Нали точно торсионните полета са тези които държат ДНКа веригата цяла. Те са необходими за разделяне на ДНК структората при деленето на клетките. Ако няма достатъчно жива енергия ДНКто не се размножава цялата и новата клетка не онаследява напълно старата т.е. тя е генетично модифицирана (ние и казваме ракова).
При пълно здраве имаме равновесие на всички ограни и системи. Т.е. хранителните съставки и енергията се изразходват толкова колкото е необходимо за организма.
Какво е това заболяването: това е изместване на разновесието (има пак равновесие но то е изместено). Тогава имаме или разход на храни и енергия по малко в дадени системи от колкото завишеното ползване на други.

Ето го извода: Нека да възстановим развновесието в отганизна като му дадем по-вече жива енергия. Той ще си вземе толкова колкото е необходимо за да възстанови пълното си равновесие.

sezam
Мнения: 144
Регистриран на: вт мар 03, 2015 8:05 pm

Re: зоната

#5 Мнение от sezam » нед окт 18, 2015 10:55 am

Живата енергия ,не я ли получаваме от създателя и тя да е предназначена лично за определена енергийна същност-душа? Ако е така притока и към нас би трябвало да е същия.Остава нещо което да пречи на пълното и усвояване.

Отговори