Жабата с.Портитовци

Отговори
Съобщение
Автор
К.И.О.Т.
Мнения: 2330
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Жабата с.Портитовци

#1 Мнение от К.И.О.Т. » нед юни 09, 2019 6:12 pm

Една стара история разказана ми по един и същи начин от двама различни участници. Първия е водач на камион ЗИЛ който прекарва по нареждане от София статуя на мраморна жаба готвеща се за скок от едно блато до друго село,а 25 км. Човека е покойник. Другия е жив, има фирма в София и се занимава с алпинизъм и санира блокове. Наредено му е да провери къде гледа жабата и под една поляна намират пропаднало като дупка, под тази дупка е река Огоста. Влизат той и двама милиционери с фенерчета и се спускат около 30 метра до зала колкото два тира да правят осморки(така ми го обасни той) и на средата голям квадратен камък със страна около 2 метра. На отсрещната страна на входа от където са дошли имало два тунела в десния излизала светлина, а от левия като се приближили взел да се чува някакъв стържещ звук, фенерчетата на милицията взели да загасват и бързо се изнесли от там. Наредили им да заринат здраво всичко и да преместят жабата от това блато в друго подобно, това и направили. Човека с камиона много съжаляваше че е направил това и ми го разказваше много пъти за да се знае и да му се размине, получаваше през целия си живот от тогава държавна пенсия от 200лв. Мир на праха му.

Пиша всичко това защото намерих случайно това:
http://prikachi.com/images.php?nextid=9 ... glutnicata
http://prikachi.com/images.php?nextid=9 ... glutnicata

и за да не се бъркат хората да кажа че разтоянието е 25км. от това:
http://hinko.org/bgcaves/showcave.php?id=4259

на действителното място. Предполагам че някой генерали ще се ядосат на тази писаница, но това е истината и обещах на бай Илия да я разкажа. Поздрави.

Потребителски аватар
RODIUS
Мнения: 673
Регистриран на: чет апр 02, 2015 1:33 pm

Re: Жабата с.Портитовци

#2 Мнение от RODIUS » нед юни 09, 2019 9:42 pm

Изображение

Мидас
Мнения: 186
Регистриран на: чет мар 05, 2015 10:50 pm

Re: Жабата с.Портитовци

#3 Мнение от Мидас » нед юни 16, 2019 8:44 am

Какво мога да кажа колеги ,след тази покъртителна история която ни разказа колегата Киот,за което му благодаря не го знаех това . Обекта жабата е прекалено голям за много хора , найстина не се знае почти нищо за него ,все някой някого е казал по нещо ,реални факти няма . Ще си остане още 1000 години ,така скрито и покрито ,защото някой хора не са спали на времето та сега от 30 г, си вършеят спокойно където си пойскат , а това нее тяхно ,това е народна пара ,нека да не го забравяме всички . Между другото някой намерил ли е там софрата с такъмите ,по чукарите ,,, Поздрави от мен Мидас :|

Напълно си прав ,колега Киот ,,, Работата е за уединение на душата ... Поздрави от мен Мидас
Последна промяна от Мидас на нед юни 16, 2019 11:20 am, променено общо 1 път.

К.И.О.Т.
Мнения: 2330
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: Жабата с.Портитовци

#4 Мнение от К.И.О.Т. » нед юни 16, 2019 10:53 am

Здравей Мидас, харесва ми че мислиш че не е тяхно, но не е и на американци, европейци или руснаци, то си НАШЕ. Иначе има реални факти, само че тия дето ги знаят ги самоубиват много бързо, например пилот на хеликоптер от Чипровци, дето возел уредите на Людмила, влезнал да се изкъпе че имал билети с жена си да я води на кино и решил да се самоубие със седем в главата. Има и такива свидетели дето оставят трохички който да следваме и да разберем. В написаното от мен няма и частица моя фантазия, това е истината и също има трохици и ако някой има желание по обратна логика може да намери точното място. Към момента имам желание да се отдалеча максимално от тази работа "иманярството" поради лични причини и затова ръся трохици и в трите форума, за да не се забрави и да остане за България. Проблема е че за да ги видиш следите трябва да знаеш какво да гледаш, понякога най скритите неща са на видно място и се разпространяват като описи за да не се загуби паметта. Така че в иманярството няма големи и малки, всички сме еднакво глупави и също няма приятели, всеки за себе си и ако намериш нещо ти ще си го намерил и след реализация можеш да споделиш колкото прецениш с когото прецениш, лошото е че намереното отива винаги при евреи, а не е тяхно, красиво напечатани хартийки са техни. Имай в предвид че търсейки едно излиза друго и това е като лавина, парите ти от земята ще дойдат когато нямаш вече нужда от тях, ако много варкаш и мачкаш хората покрай теб отиваш ти при парите в земята. Гледам че като си кажа мнението и никой не пише повече, не знам защо е така, може би плаша с мненията си, много се извинявам ако е така. Живот и здраве Ви желая и умната, в момента на всеки търсещ каквото и да е било има закачени минимум по 2-3 предатели. Ситуацията е тежка, така че късмет за всички.

Мидас
Мнения: 186
Регистриран на: чет мар 05, 2015 10:50 pm

Re: Жабата с.Портитовци

#5 Мнение от Мидас » нед юни 16, 2019 2:18 pm

Да колеги ,прави сте и двамата , което дойде от съдбата ,никой не може и няма как да ви го вземе , но в същото време и вие самите ,може да не го вземете . Но все пак не са най важни финансовите средства в цялата тази работа , за мен това си е хоби ,и нищо повече . А доколко имам доверие на някой ,ще кажа не нямам ,на никой доверие ,даже и на самият мен си нямам , защото хората едно говорят ,друго вършат , така е било винаги от както свят светува до сега ,но защо никой не знае . Да възможно е и да има някаква истина за този обект '' Жабата '' но тя според мен е занесена в отвъдният живот , и сега не виждам някой да има пълна и качествена информация относно този обект , дори е възможно и да не съществува ,тоест да е измислица , или е на съвсем друго място и друг район от това което знаем досега всички . Така са правили хайдутите ,не са толкова били глупави ,че да улеснят другите ,в това което са защитавали със кръв ,и чест ,и достойнство . Дано някой честен Бг, се ориентира и намери всичко това ,ако е вярно ,и направи нещо добро ,инак само лошо ,ако някой прави добро с такива неща който му се дадът,то това е испитание от съдбата ,и ако той не успее ,да направи някой друг ,щастлив като него ,то тогава му се спира даването от горе , и търпиш последствията от 7 години лоши след това идват нови 7 години ,от теб зависи какви ще са те ... Май пак се отплеснах ,ма да ме извините все много мисля на последък ,дали няма да излезе някой свестен човек ,на който няма да му въздейства никой и нищо ,и да започне да прави нещо за нашата страна бг, а не само да лапа ,за него ,за родата си ,за шурейте ,шурниците ,за тъщата и т,н, Абе май се отплеснах ,това е от жегата :| Поздрави от мен Мидас

К.И.О.Т.
Мнения: 2330
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: Жабата с.Портитовци

#6 Мнение от К.И.О.Т. » чет окт 03, 2019 7:12 pm

Иманярството в Северозападния край
http://www.vidin-online.com/sled-osvobo ... iya-kray-2

Потребителски аватар
Тайко
Мнения: 220
Регистриран на: чет мар 07, 2019 1:49 pm

Re: Жабата с.Портитовци

#7 Мнение от Тайко » вт апр 28, 2020 9:23 pm

"Оскотелите, алчни иманяри." , "Неграмотните иманяри ", не издържах да стигна до края, но тоя драскач не казва нищо за хайдушките тефтери , тоя изкара иманярите и по -зле от политиците, бахти и лумпена.
"Жабата ", един от големите и не много описани обекти, в момента нямам възможност да постна каквото имам за там, но то едва ли е нещо което не сте чели.

Мидас
Мнения: 186
Регистриран на: чет мар 05, 2015 10:50 pm

Re: Жабата с.Портитовци

#8 Мнение от Мидас » нед май 03, 2020 10:58 am

Оригинали ,ми то отдавна няма такива липсват ,от над 200г ...

Отговори