ПРОСТРАНСТВЕНО ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА МАТЕРИЯТА

Тъмна материя, тъмна енергия. Втората размерност на времето. Квантови свойства на материята. Теория на относителността.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
maistora
Site Admin
Мнения: 42
Регистриран на: пон мар 02, 2015 3:35 am

ПРОСТРАНСТВЕНО ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА МАТЕРИЯТА

#1 Мнение от maistora » ср дек 02, 2015 11:38 pm

В съвременната физика принципа на Хайзенберг е принцип за неопределеност. Тази неопределеност е фундаментална, няма своя причина и съответно няма и свое обяснение, и се интерпретира като свойство на материалните частици в природата. Фактическата действителност е съвършено различна. Принципът на Вернер Хайзенберг е принцип за наличие на второ времево измерение в собственото време на всяка частица в естеството. В този принцип определено става въпрос за неопределеност, но тази неопределеност е ефект и
причината за този ефект е наличието на второ времево измерение. Фундаменталната неопределеност анонсирана в този принцип е следствие от наличието на второ времево измерение.

Всяко нещо, което е налице, има своята причина да го има. Всяко нещо, което не е налице, има своята причина да го няма. Когато разберем причината за най фундаменталните факти във физиката ще разберем смисъла на естеството.

Големият взрив (big bang), като начало на съществуване на вселената, е причината вселената да я има, но е
любопитно каква е причината за големия взрив. Може би причината големият взрив да го има е, че е началото на нещо, което не може вечно да го няма. И може би причината големият срив да трябва да го има е, че ще е краят на нещо, което не може вечно да го има.

Неопределеността е фундаментален факт и причината за нея е второто времево измерение. Квантовите свойства на материята са фундаментален факт и причината за тези свойства са както наличието на второ времево измерение, така и наличието на допълнителни компактифицирани в нищожни размери измерения на пространството. Гравитационното привличане между телата е фундаментален факт и причината за него е изкривяване на пространство-времето. Огледайте се около себе си и като видите kpивината на ространството и кривината на времето ми се обадете. Не виждате кривината, но виждате ефекта от нейното наличие. Свободното падане на предмети към земята е ефект от изкривяването на пространство и времето от земята. По същият начин, не виждате второто времево измерение и допълнителните компактифицирани измерения на пространството, но виждате ефектите от тяхното наличие и те са квантовите свойства на материята и неопределеностите свързани с тях.

Времето в съвременната физика има едно измерение. Това което разбираме под време в съвременната физика фактически е неговото първо измерение. Собственото време на всяка частица в природата има две измерения и може да се разглежда като времева спирала, като навивките на спиралата се формират от второто времево измерение. Всеки времеви момент от първото измерение на времево е дискретен набор от навивки на времевата спирала.

Линията на историята на една частица в пространството и времето (мировата линия на частицата) е последователността от събитията които се случват с частицата. Това което се разбира под събитие е това частицата да се намира в даден времеви момент някъде в пространството, като времевия момент е
момент от първото измерение на собственото време на частицата.

Реално съществуващите частици имат континуална времева спирала и линията на тяхната история в пространството и времето е непрекъсната. Виртуалните частици имат разтеглена времева спирала и тяхната мирова линия е дискретна поредица от точки. Първото времево измерение на реалните частици е
континуално и може да се изобрази с ориентирана права. Реалните частици съществуват в първото времево измерение и съответно са пряко наблюдаеми. Линиите на техните истории в пространството и времето са непрекъснати. Първото времево измерение на виртуалните частици е дискретно и може да се изобрази с
ориентирана дискретна последователност от следващи една след друга точки. Виртуалните частици не съществуват в първото времево измерение и това е причината тези частици да не могат да бъдат наблюдавани пряко. Те съществуват единствено и само във второто времево измерение. Частиците на
тъмната материя съществуват единствено и само във второто измерение на времето. Линиите на техните истории в пространството и времето съответно са дискретни.

Интересен е въпроса за структурата на второто времево измерение. Времето във нашите представи или първото времево измерение е линия ориентирана от миналото към бъдещето, а това е континуална
поредица от времеви моменти, които в нашите представи са точки по времевата линия. Но всяка времева точка от първото времево измерение е времеви интервал или континуална поредица от времеви моменти на второто времево измерение. Всяка времева точка от второто времево измерение е времеви интервал или континуална поредица от времеви моменти на трето времево измерение. Всяка времева точка от третото времево измерение е времеви интервал или континуална поредица от времеви моменти на чевтърто времево измерение. Процеса е итеративен. Макротелата има битие в свят с едно времево измерение. Микротелата имат битие в свят с повече от едно времево измерение. Някои микротела имат битие в свят с две времеви
измерения, други с значително по-малка маса имат битие в свят с три времеви измерения. Частиците които нямат маса в покой имат битие в свят с изброимо количество на времевите измерения. Колкото по-малка е масата на частицата толкова по-голям е броят на нейните фактически времеви измерения.

Представете си момента от първото времево измерение (точка според представите ни) като кръг и ще получите идея за времева спирала, която за реалните частици е континуална (стъпката на спиралата е равна на нула и времевата линия фактически е цилиндър) и е дискретизирана, или разтеглена за виртуалните частици и частиците на тъмната материя. Второто времево измерение създава спиралност на първото времево измерение. Представете си момента от второто времево измерение (нямаме и представа, че го има и причината е че сме макротела) като кръг и ще получите идея за времева спирала, която може също да е континуална (стъпката на спиралата е равна на нула и времевата линия фактически е цилиндър) или
дискретизирана. Третото времево измерение създава спиралност на второто времево измерение. И този процес е итеративен.

Всичко казано до тук се отнася и за пространствените измерения. И те измат свойството фракталност, и те се формират итеративно. В мигът на големият взрив света е бил с изброимо количество на пространствените и времевите измерения. Всичко след това е процес на еволюция на тези измерения. Еволюция предизвикана от структурирането на материята. Любопитното е, че структурирането на материята е ефект от еволюцията на пространствените и времевите измерения, а не причина за тази еволюция. Фотоните като частици с маса в покой равна на нула носят в себе си информацията за битието на света в момента на големият взрив.
Макротелата образно казано тотално са загубили тази информация или по-точно казано са в битие коренно различно от битието на света при големия взрив.

В микросвета, или в неговото, образно казано, интимно битие, няма никаква разлика между пространствените и времевите измерения. Очевидната разлика за нас се дължи на факта, че сме макротела или сме ефект от структурирането на материята и съответно сме в среда в която забелязваме тази разлика. В микросвета са възможни трансформации на пространственото измерение във времево и обратното.
Представете си как една частица се движи в пространственото измерение на втора частица, което фактически е времево измерение на втората частица, при което фактически първата частица се движи във времето на втората частица. Едната частица се движи в пространство, което фактически е време на другата частица.

Ние като макротела забелязваме разликата между пространство и време, защото сме в среда в която тази разлика се забелязва. Тази среда се е формирала от структурирането на материята предизивикана от еволюцията на пространствено-времевите измерения на света. И това ни отдалечава от възможността да пътуваме във времето. Но всичко е въпрос на технологията на трансформиране пространствени измерения във времеви. Тази трансформация може да се постигне при скорости по-големи от скоростта на светлината и това някак си е очевидно в СТО. И за мен това пътуване е напълно възможно, но засега тази технология ни липсва.

В микросвета идеите се формират от фракталност, итеративност и идеи за количества изразени с кардинални числа. В дадем момент на първото времево измерение и в различните моменти на второто времево измерение, тялото има различни копия на себе си на различни места в пространството. Под количество в случая разбирам количеството на тези копия. Тези копия не могат да взаимодействат помежду си защото тялото ще трябва да въздейства на себе си. Движението на микрочастицата е преход от едно към двуго разпределение на тези копия в пространството. А това е дифузия без стълкновение. Урванението на Ервин Шрьодингер е елементарно уравнение на дифузия, но тази дифузия е без стълкновение. Дифузионният харакер на уравнението се формира от наличието на второ времево измерение.

voda
Мнения: 136
Регистриран на: вт мар 03, 2015 10:33 pm

Re: ПРОСТРАНСТВЕНО ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА МАТЕРИЯТА

#2 Мнение от voda » чет дек 03, 2015 10:24 pm

Привет tynora ,аз ще ти го обясня с две думи и по просто казано.За измерението никой не може да ти го обясни.ЗАКОН БОЖИ.Неможе хора с пороци да навлизат на дълбоко в знанието.Ти си си в измерението здраво стъпил на краката си.Ти го мислиш ама само си мислиш че го мислиш и си там,обаче всъщност си тук.Разбираш ли?Значи ти не си там и не го правиш.Виж колко е лесно като си го представиш ;)

210.56+

Потребителски аватар
bester
Мнения: 354
Регистриран на: вт мар 03, 2015 9:52 pm

Re: ПРОСТРАНСТВЕНО ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА МАТЕРИЯТА

#3 Мнение от bester » чет дек 03, 2015 10:40 pm

Мога да дам един пример за друго измерение:
Погледнете нещо в стаята. Сега го снимайте с термо камера. Един и същи предмет изглежда съвсем по различен начин в друго измерение.

Още един пример за влияние на времето:
всеки от Вас е сънувал. Сънят е друго пространсвено имерение на времето.
Ако спим 8 часа след като се събудим все едно, че са минали няколко минути. Времето тече много "бързо" по време на сън. Защото аурата на човека през нощта е много малка и не забавя времето толкова много колкото през деня. Регресията даже е връщане на времето назад.....

Потребителски аватар
К.И.О.Т.
Мнения: 2146
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: ПРОСТРАНСТВЕНО ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА МАТЕРИЯТА

#4 Мнение от К.И.О.Т. » пет дек 04, 2015 9:30 pm

Минало, настояще и бъдеще съществуват едновременно по едно и също време спрямо нас. Както и безкрайно множество от реалности през който се преместваме въз основа на личния си избор. В някоя реалност ти си президент, но за съжаление никога няма да го разбереш, защото когато е имало възможност да направиш този избор не си го направил. Искам да карам влак, но съм опуснал момента. Така ще да е според мен, от нас си зависи всичко. Поздрави.

Потребителски аватар
bester
Мнения: 354
Регистриран на: вт мар 03, 2015 9:52 pm

Re: ПРОСТРАНСТВЕНО ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА МАТЕРИЯТА

#5 Мнение от bester » съб дек 05, 2015 12:09 pm

Никога пред мен не е стоял въпроса дали да ставам президент или не. Аз не съм имал личен избор за това.

Относно въпроса за мисълта как може толкова бързо да се разхожда из миналото(да си спомняме). Мисълта са вибрации които излизат или влизат не от страни на тороида където има най-голямо завихрене (забавяне) на времето. Вибрациите на мисълта излизат от горната страна на вортекса(дръжката на ябълката) където има много ускорение.

Потребителски аватар
******
Мнения: 1078
Регистриран на: нед апр 05, 2015 8:40 am

Re: ПРОСТРАНСТВЕНО ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА МАТЕРИЯТА

#6 Мнение от ****** » пон дек 14, 2015 2:53 pm

tynora написа:ако може да ми се обясни в какво измерение е?
аз го мисля и съм там но?
аз съм там и го правя?
ако смяташ въпроса за тъп го изтрий!! :!: просто ми е интересно!
Казва се фантазия това измерение .Ти мислиш че мислиш че е ефир ,а то е само фантазия,защото ако беше ефир нямаше да мислиш че мислиш, а щеше да знаеш.

10+

Потребителски аватар
******
Мнения: 1078
Регистриран на: нед апр 05, 2015 8:40 am

Re: ПРОСТРАНСТВЕНО ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА МАТЕРИЯТА

#7 Мнение от ****** » ср дек 16, 2015 5:18 pm

tynora написа:то и като пр..на! съм в ефир но тези около мен не са,защото си фантазират като мислят,че съм аз,но не са в правилния ефир а само си фантазират за даденото събитие??? :roll:
Опознай себе си. Пр .може да е концерт на арфа,но може да е признак че скоро ще се нас...ш. :lol: :lol: :lol:,зависи от времето и посоката на пр. в ефира и от честотата на излъчването. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
******
Мнения: 1078
Регистриран на: нед апр 05, 2015 8:40 am

Re: ПРОСТРАНСТВЕНО ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА МАТЕРИЯТА

#8 Мнение от ****** » ср дек 16, 2015 5:55 pm

****** написа:
tynora написа:то и като пр..на! съм в ефир но тези около мен не са,защото си фантазират като мислят,че съм аз,но не са в правилния ефир а само си фантазират за даденото събитие??? :roll:
Опознай себе си. Пр .може да е концерт на арфа,но може да е признак че скоро ще се нас...ш. :lol: :lol: :lol:,зависи от времето и посоката на пр. в ефира и от честотата,мястото,посоката и скоростта на излъчването. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
******
Мнения: 1078
Регистриран на: нед апр 05, 2015 8:40 am

Re: ПРОСТРАНСТВЕНО ВРЕМЕВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА МАТЕРИЯТА

#9 Мнение от ****** » пет мар 11, 2016 5:09 pm

****** написа:
tynora написа:ако може да ми се обясни в какво измерение е?
аз го мисля и съм там но?
аз съм там и го правя?
ако смяташ въпроса за тъп го изтрий!! :!: просто ми е интересно!
Казва се фантазия това измерение .Ти мислиш че мислиш че е ефир ,а то е само фантазия,защото ако беше ефир нямаше да мислиш че мислиш, а щеше да знаеш.

10+
Дървото на живота(Ец Хаим) се състои от 10 ипостаси на Божествената същност-наречени СЕФИРИ. Запоочвайки от най-висшата , (корона) ,(мъдрост),(разбиране),(милосърдие),(правосъдие),(красота),(победа),(слава),(основа)и (царство).
Всяка от тях приема светлина от висшата еманация на Бога и я изпраща към по- ниско намиращите се сефири. Най ниската сфира е (царство).


Отговори