Силата на водата

Силата на капката и океана.
Отговори
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
RODIUS
Мнения: 673
Регистриран на: чет апр 02, 2015 1:33 pm

Силата на водата

#1 Мнение от RODIUS » чет апр 16, 2015 1:14 pm

Колко от нас се замислят, какво безценно богатство имат, когато изпиват поредната чаша вода? Изпитваме ли, удоволствие от нея само, когато сме жадни и поемаме глътка след глътка в топъл летен ден? Ползите от водата и изключителната и роля в нашия живот са огромни и многообразни, тъй като всички жизнени процеси са свързани с нея. Още от раждането, тялото на бебето е съставено от 80 % вода, която с израстването и достигането до зряла възраст намалява до ниво около 60 %. Две трети от нея е вътреклетъчно разположена. Тя е разпределена неравномерно в отделни тъкани и органи, като най висок е процентът в нервната - 84 %,следван от бъбреците - 80 %,мускулите - 77 %, кожата - 70 %.
РОЛЯТА. Във всеки един организъм, водата играе фундаментална роля, като го поддържа в хомеостаза, осигурява среда за важните химични реакции,и подсигурява транспорта на източници на енергия ,ензими, хормони и биологично активни вещества. Водата участва активно в обмяната на веществата поддържа телесната температура, пренася кислород и хранителни вещества до всички клетки на тялото, прочиства организма от токсините. Тя ускорява метаболизма, прочиства клетките, засища глада и тонизира.
ПОТРЕБНОСТИТЕ. Потребностите на човешкия организъм от вода са равностойни на потребностите му от хранителни вещества и енергия. Известна част от телесната вода се образува при окисляване на мазнините, въглехидратите и белтъците. Натрупването на водата в човешкия организъм се осъществява главно в мускулите и кожата. Основната и част, която се изразходва за водния баланс на организма се отделя с урината, с белите дробове и кожата. При висока температура в летните месеци на годината, отделянето на вода се увеличава с активното участие на потните жлези.
БАЛАНС. За да бъде постоянен обемът на телесните течности, необходимо е да има постоянен баланс между приема и загубата на вода от организма. За съжаление, сред ежедневните хранителни навици на много хора преобладава консумацията на чай, кафе, безалкохолни напитки,бира, консервирани сокове и т.н., с които мнозина от нас си мислят,че могат да си набавят нужните течности за деня. Реално, те не само ни дехидратират, но и допълнително влияят нездравословно на на организма чрез вредните си съставки.
ДОЗА. Няма златно правило и точна стойност, колко вода е нужна на всеки от нас, за едно денонощие. Препоръчителни количества на прием на вода , чиста или чрез храна, е не по малко от 1-2 литра на ден. Не чакайте да ожаднеете. Усещането за жажда при възрастните може да се появи , доста по късно поради издръжливост на организма, като през това време вие вече сте загубили много по голямо количество вода и сте дехидратирали организма си. Водата трябва да се приема на по чести и малки дози, вместо наведнъж в голямо количество което издува стомаха.Поемането на много големи дози вода еднократно може да доведе до отравяне на организма , лишавайки го от така нужните му соли и причинявайки главоболие и замайване.Приемайки редовно чиста трапезна или минерална вода. Много специалисти препоръчват човек да пие по една чаша топла към гореща вода , на празен стомах след ставане и преди лягане. Гореща вода, овкусена с няколко капки лимон, почиства чревният Ви тракт от киселини и остатъчни сокове, като по този начин го подготвя за правилна обработка на приетата храна и го предпазва от излишна натрупана киселинност. "М.Чобанова"

Потребителски аватар
RODIUS
Мнения: 673
Регистриран на: чет апр 02, 2015 1:33 pm

Re: Силата на водата

#2 Мнение от RODIUS » пет апр 17, 2015 9:38 am

ПОЛЗИ И ЗДРАВЕ
Редовната консумация на подходящи течности предпазва от лош дъх в устата и осигурява добър тургор и еластичност на кожата. Полезна е за бъбреците и отделителната система. Приемането на по вече течности активира бъбречната функция да преработват и отделят токсини чрез процеса на уриниране, като по този начин тялото се прочиства от ненужните и вредни за него отпадни вещества. Водата помага на кожата да изглежда здрава, еластична и стегната. Кожата съдържа голямо количество вода и служи като защитна бариера, като предотвратява излишната загуба на течности.Друго важно свойство на водата е и доказаната и роля в реактивността на организма и борбата с простудата. На нея се приписва и роля в метаболизма на мазнините, поради което се включва в режимите за отслабване.Последното се постига и чрез запълващия стомаха ефект от течността.Подпомага и нормалното функциониране на червата и нормалното движение на веществата в храносмилателната система.
Освен от директен прием, вода може да си набавите консумирайки свежи плодове и зеленчуци, в които се съдържа съответно 85% и 90% вода.По този начин ежедневно ще поддържате организма си добре хидратиран. За предпочитане плодовете и зеленчуците да се приемат сурови, като по този начин не лишавате организма си от никакви директни витамини, минерали и течности. Избягвайте да смесвате консумирането на плодове и зеленчуци, както и постоянното им топлинно приготвяне.Всяка термична преработка на зеленчуците и особено на плодовете води до загуба на ценни вещества и сокове, като по този начин не внасяте реален прием на такива в организма си, когато ги изядете.
Плодовете с високо съдържание на вода са:диня ,пъпеш,праскова,ягода,ябълка,праскова,круша,череша, цитрусови плодове и др., а към" водните" зеленчуци спадат: краставица,домат,тиквичка,пипер и др. "М.Чобанова"

Потребителски аватар
RODIUS
Мнения: 673
Регистриран на: чет апр 02, 2015 1:33 pm

Re: Силата на водата

#3 Мнение от RODIUS » ср яну 20, 2016 10:14 pm

"Водата е информационна основа на биологическият живот във Вселената. Във Вселената има два вида вода - две информационни основи - Н2О - основа на биологичният живот и LI2O - основа на всички звездни процеси. Водата съдържа в себе си информация за цялата Вселена и за собствената си структура в частност....."Ген. Шипов

Потребителски аватар
bester
Мнения: 355
Регистриран на: вт мар 03, 2015 9:52 pm

Re: Силата на водата

#4 Мнение от bester » ср яну 20, 2016 10:29 pm

ДА! Затова 68% от човешкото тяло е вода.
Когато човек остарява водата в клетките му намялява.
Ако се запази този воден баланс ще има вечна младост.

Потребителски аватар
manel
Мнения: 764
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:05 pm

Re: Силата на водата

#5 Мнение от manel » пон окт 24, 2016 10:13 am

Учени доказаха,че водата може да пренася и кодира информация.
http://portal12.bg/Ucheni-Vodata-e-mate ... ieto.p3816

voda
Мнения: 136
Регистриран на: вт мар 03, 2015 10:33 pm

Re: Силата на водата

#6 Мнение от voda » пон дек 05, 2016 6:39 pm

Тайните на водата
https://www.youtube.com/watch?v=yfeUFotBUrY

Потребителски аватар
К.И.О.Т.
Мнения: 2359
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: Силата на водата

#7 Мнение от К.И.О.Т. » пон дек 05, 2016 11:34 pm

voda написа:Тайните на водата
https://www.youtube.com/watch?v=yfeUFotBUrY
Благодаря ти, но Ви моля не си правете експеримента с пирамидата от филмчето, ще си навредите. Другото което ми е интересно дамата дето говори, дали го чете от някъде или на момента го мисли. Поздрави.

Потребителски аватар
К.И.О.Т.
Мнения: 2359
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: Силата на водата

#8 Мнение от К.И.О.Т. » нед ное 26, 2017 9:23 am

Секреты Воды! Шокирующие факты про воду!
https://www.youtube.com/watch?v=aE4d-XjzdqY

Необычные и целебные свойства воды. Вода живая и мёртвая
https://www.youtube.com/watch?v=SKvDEPtYWk4

Потребителски аватар
manel
Мнения: 764
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:05 pm

Re: Силата на водата

#9 Мнение от manel » съб дек 02, 2017 5:40 pm

Глобален експеримент показва свойството на водата да пази информация.
http://svetovnizagadki.com/%D0%B3%D0%BB ... %81%D1%82/

Отговори