Историята,забравена или изопачена.

Минало, Настояще, Бъдеще, Политика
Съобщение
Автор

Потребителски аватар
******
Мнения: 1086
Регистриран на: нед апр 05, 2015 8:40 am

Re: Историята,забравена или изопачена.

#342 Мнение от ****** » нед окт 21, 2018 10:26 am

След смъртта на великия хунски предводител Атила, европейската хунска държава навлиза в период на разпадане. Подчинените племена се обединяват срещу хуните. Също така двата сина на Атила Денгизик и Ернак влизат в борба за власт с брат си Елак. След битката при Недао през 454-та година разделените хунски дружини са разгромени от обединените отряди на остготи, гепиди и херули и се оттеглят от Централна Европа в Черноморските степи. Тук те се срещат с тюркското племе Огури. Огурите са разделени на три основни племенни групи-Оногури, Утригури и Кутригури, които започват да заселват през 463-та година земите северно от Черно море. Тази среща на хуните и огурите поставя на историческата сцена един нов тюркски народ-българите.

http://www.trt.net.tr/bulgarian/ievropi ... e-2-886642

А тук какво пише?

Изображение

borislav min4ev
Мнения: 661
Регистриран на: ср апр 08, 2015 9:30 pm

Re: Историята,забравена или изопачена.

#343 Мнение от borislav min4ev » нед окт 21, 2018 7:58 pm

Знае е се ,че преди Дринов чуждите историци поддържали теорията,че Българите на Балканския полуостров били от Турско-Татарски произход,все като са се основавали на Византийската легенда,че българите са дошли от Волга и от нея получили името си.Трябва да признаем,че както гръцките писатели така и по новите Византийски винаги са обичали да преувеличават събитията и цифрите. Това са думи на историци аз само ги цитирам.

Потребителски аватар
******
Мнения: 1086
Регистриран на: нед апр 05, 2015 8:40 am

Re: Историята,забравена или изопачена.

#344 Мнение от ****** » пон окт 22, 2018 6:22 am

Изображение


borislav min4ev
Мнения: 661
Регистриран на: ср апр 08, 2015 9:30 pm

Re: Историята,забравена или изопачена.

#346 Мнение от borislav min4ev » чет окт 25, 2018 9:10 pm

Кратки размишления за произхода на Българите. 1926 г.
https://cloud.mail.ru/public/Mhd1/D5a6tnByS




borislav min4ev
Мнения: 661
Регистриран на: ср апр 08, 2015 9:30 pm

Re: Историята,забравена или изопачена.

#350 Мнение от borislav min4ev » пон апр 08, 2019 4:31 pm

Суверена говори:
"Ванко Българионъ Николѣов Държавата на име Гърция е създадена през 1830 година, преди това гърците не са имали собствена държава. Прочутата крито-минойска цивилизация се оказва тракийска. Траките са отъждествявани с българите от редица автори. Троянската война се води между тракийски племена, гърците нямат нищо общо, дори и Омир(Тамир) не е грък, а от меоните (малоазийските мизи). Ахил води мирмидонците (наречени от Йоан Малала в по ново време българи). "Древногръцките" богове се оказват тракийски. А нашите учени и историци продължават да мълчат! Пращат нашите корени в Азия, а ние винаги сме си били тук и сме един от най-древните и велики народи! Срам и позор за тези предатели! А крадците на историята ни-гърците- данайци пришълци от Африка се кичат с нашите лаври и венци, щедро спонсорирани от Европа!
Уважението си е уважение, истината си е истина. Нито ще спрем да се уважаваме заради истината, нито ще отричаме истината заради уважението...
Истината е състояние на духа, при което трябва да сме само Наблюдатели. Всяко едно вмешателство чрез емоция, предположение и пречупване през собствен мироглед е лъжа.
"Гърция" СЪЩЕСТВУВА от 1830 година. Преди това са били "данайци", "ромеи", "урумци", "руммилет", но не и "елини"! Една ПАСМИНА, които не са знаели КОИ са. Първият епископ в Атина е назначен в ДЕСЕТИ ВЕК! Дотогава са се кланяли на Черната Атина и други божества, ПОЧЕРНЕНИ и ПРИСВОЕНИ от ПЕЛАЗГИТЕ. От Африка са "ДОНЕСЛИ" ДВЕ неща: 1.Номадските погребения и 2.Педофилията.
И гърците, били си измислили историята.Не са измисляли. Просто присвоиха нашата.
Основното население на древна Елада са йонийците. Те са местно население и нямат общо с данайците от Етиопия (братовчеди на семитите). “Timeo Danaos et dona ferentes”- Страхувам се от данайците (гърците), дори когато носят подаръци. Вергилий.
Старото име на Йонийско море е Янинско море, а йонийци е "гръцко", т.е. етиопско произношение на янинци! Град Янина в "Гърция", видоизменено на Йоанина.
Благородническата прослойка на минойското общество е била главно от траки. Неслучайно, най-минойски имена са тракийските Резос, Диза, Питак, Арей, Тетис. Благодарение на проучванията на д-р Методи Попов и неговите колеги – 1938 и 1959 г. е добре известно, че повечето от нас българите са от така наречения понтийски тип – особен вид на средиземноморската раса, чиито представители са траките.
Символите са били създавани чрез число, черта и багра. Число, размер и хармония. Числото и чертата се сливат, за да дадат орнамент. Орнаментът е образцов символ. Най-опростеният орнамент е буквата.
Писмените знаци са инструмент за съобщаване на знания. Когато достъпът до знанията е минавал през посвещаване в съответните мистерии, писмеността е била също с достъп. Няма защо да се чудим, защо гърците не са имали достъп до тракийската писменост. Вероятно са получили достъп само до простанародното писмо, което ние сега знаем като "гръцка азбука". И после се оказало, че траките са пишели с "гръцки букви". Нищо чудно да се окаже, че траките са имали няколко системи за писане. За това няма смисъл да търсим една писменост."

10+

Отговори