Вицове

Минало, Настояще, Бъдеще, Политика
Съобщение
Автор
exziris
Мнения: 57
Регистриран на: пон авг 22, 2016 5:51 pm

Re: Вицове

#111 Мнение от exziris » ср сеп 25, 2019 5:01 pm

*Зъболекарят
- Това ще ви заболи малко..
*Пациентът
- Добре...
*Зъболекарят
- От известно време имам връзка с жена ви.
=
Моята глава 3D притира косата ми...
==
На първа среща:
Той:
- Работя с животни всеки ден!
Тя:
- О, колко сладкооо! Какво правиш?
Той:
- Касапин съм...

exziris
Мнения: 57
Регистриран на: пон авг 22, 2016 5:51 pm

Re: Вицове

#112 Мнение от exziris » чет сеп 26, 2019 5:21 pm

Въоръжен грабеж на приют за животни ... влизат, хвърля сака на земята... и се провиква:
- имате двадесет минути да напуснете приюта...!
в далечината се обадила костенурката ...
- пе*раст!
==
В клас по география.
- Госпожо, колко е широк НИЛ?
- От къде да знам, знам колко е дълъг...?!
- Добре, тогава ще попитам друг крокодил!

Потребителски аватар
К.И.О.Т.
Мнения: 2146
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: Вицове

#113 Мнение от К.И.О.Т. » пет окт 04, 2019 11:19 am

– Ало, Сахалин?
- Тука, тука...
- Как сте? Какво правите?
- Гласуваме...
- За какво гласувате?
- Референдум. Ще се присъединяваме към Япония.
- И как се разделиха гласовете?
- Никак не са се разделили. Всички сме единодушни. Присъединяваме се.
- А против има ли?
- Има. Японците. Ама вече е късно. Присъединихме се.

Потребителски аватар
К.И.О.Т.
Мнения: 2146
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: Вицове

#114 Мнение от К.И.О.Т. » съб окт 05, 2019 3:04 pm

Историците още спорят какво е Отец Паисий - рожба или акушер, заченал новата епоха. Времето на възродителния процес протичало напред на бавни тласъци с неравномерна продължителност, но като цяло стъпаловидно нагоре.
Робството е арогантна намеса в живота на българите. Те били стресирани, ужасени, изживели шок, надянали тежки окови и тежък хомот.
Турците имали нечовешки и неприлични за Европа прояви.
Мъжете били избити, жените в хареми, а децата - еничари. Другите обаче оцелели. Хората се примирили с примитивната и сигурна схема на живот - семейството. Българите се съпротивлявали по обичайния начин, като не си плащали данъците. Хайдутите били предимно мъже, загубили семейната си чест.
Вятърът на промяната идвал от Европа, но султаните не го усещали. Интеграцията с Европа била наложителна, но уви! Султаните дори се изродили физически.
Турското правителство не закупувало нови технологии и държавата се разклатила из основи. Тя се разяждала отвътре, разлагала се и загнивала.
В същото време българите съзрявали, а плодовете били обрани през Зрялото Възраждане. Разложил се еничарския корпус. Дотогава той бил добре селекциониран биологичен материал доведен до съвършена целесъобразност чрез закаляване в ренегатство. Твърдият юмрук на властта омекнал. Отдадени на азиатска леност, мързел и съзерцание, едвам се самозадоволявали.
Постепенно започнал инкубационният период на възродителния процес. Но само в манастирите просветата се развивала трудно. Средно грамотни монаси дори използвали пергамента от книгите за консервиране на зимнината си. През XVIII век започнало просветление, закъснял отзвук от Просвещението. Изоставяла се догматиката и погледът се обърнал греховното човешко тяло. Навлезли необходимите западни, а не източни капитали. Стопанските промени били впечатляващи. Овчарството и козарството станали престижни професии. Българите се сблъскали с непознати стоки - кафе, индиго, порцелан, пирони тютюн. Врати отворили кафенета - непознати дотогава заведения. Българката раждала много деца, защото челядта е безплатна работна ръка. По-богатите българи ходили в Израел на хаджилък. Паисий е роден в родното си село, но не се знае къде точно.Той завършил висшето си образование в килийно училище. Убил един турчин, който изнасилил сестра му и бил заточен с Атонския манастир.
Мисълта да приближим светлото бъдеще човъркала Паисий отвътре. Той довършил своята история въпреки болките в стомаха и липсата на хартия.
Паисий бил принуден да се труди в пълно информационно затъмнение. Този слаб, болен и кльощав старец програмирал националната идея на Българина. Историята е бедна на исторически факти и богата на исторически грешки. Тя обаче била като смъртоносен бацил в злокачествените тумори и язви на империята. Най-известна е неговата реплика: "Аз ти юруде ...."; "Ей, ти люде...."; "Ти, безумний юда...". Това било бич за родоотстъпниците.
В духа на новото време, Паисий разгледал и въпроса за възстановяване на монархията. Той проповядвал за духовна и телесна свобода.
Прочитайки историята, всеки неграмотен българин ставал патриот. Паисий истински фанфарен тръбач в стил Петата симфония на Бетховен. Той обяснил на простия българин, че "светлина в тунела има".
Стойко Владиславов останал сам поради прибързаната смърт на родителите си. Той бил назначен за Софроний - епископ на Враца. Софроний Врачански се влюбил в Паисий от пръв поглед и преписал 60 пъти малката книжцица. Точно той я превел на разбираем български език, защото Паисий я написал на старобългарски(руски). Софроний предложил за българите Югославска федерация в рамките на руска губерния.
Паисий и Софроний са два ярки факела в тъмните векове. След смъртта им, българите останали с широко отворени очи и съзнание. Загасналото пламъче на държавната свещ било разпалено със страниците от книгата на Паисий.

Потребителски аватар
К.И.О.Т.
Мнения: 2146
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: Вицове

#115 Мнение от К.И.О.Т. » вт окт 08, 2019 1:26 pm

Смъртната присъда е отменена през 1998 г. понеже... през 1999 г. е създадена здравната каса и вече не е необходима...

exziris
Мнения: 57
Регистриран на: пон авг 22, 2016 5:51 pm

Re: Вицове

#116 Мнение от exziris » вт окт 08, 2019 11:36 pm

злато гази, гладен ходи - канадска пословица

Потребителски аватар
К.И.О.Т.
Мнения: 2146
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: Вицове

#117 Мнение от К.И.О.Т. » ср окт 09, 2019 7:45 pm

- Ти, направо ме уби! Как така слагаш противогаз на жена си като правите с*кс!? Не ти ли пречи?
- Ооо, напротив... помага, и то много. Първо - не говори, второ - не я виждам и от време на време, като запуша клапата - даже започва да мърда.

exziris
Мнения: 57
Регистриран на: пон авг 22, 2016 5:51 pm

Re: Вицове

#118 Мнение от exziris » чет окт 10, 2019 7:52 pm

Какво е неуспял човек според Българина?
Да си успял в чужбина, и да се върнеш в България!

Потребителски аватар
К.И.О.Т.
Мнения: 2146
Регистриран на: вт мар 03, 2015 11:12 pm

Re: Вицове

#119 Мнение от К.И.О.Т. » съб окт 12, 2019 6:53 pm

Открива цехчета, затваря заводи. Изнася злато, внася боклук. Изнася българи, внася бежанци. Изнася пари, внася дългове! Що е то?

Отговори